OmniKassa plugin voor WordPress webwinkel

We hebben vandaag de Pronamic iDEAL plugin bijgewerkt met ondersteuning voor de nieuwe betaalmethode OmniKassa van de Rabobank. Met behulp van de Pronamic iDEAL plugin kan men nu eenvoudig een WordPress webwinkel uitbreiden met de OmniKassa betaalmethode.

De Pronamic iDEAL plugin kan gratis gedownload en geïnstalleerd worden vanaf de WordPress plugin directory. Vervolgens kan eenvoudig de OmniKassa betaalmethode geconfigureerd en geactiveerd worden binnen een aantal WordPress webwinkel oplossingen:

Voor het testen van de OmniKassa betaalmethode heeft de Rabobank een test account beschikbaar gesteld. In de Integratiehandleiding voor de Rabo OmniKassa van de Rabobank is te lezen dat hiervoor de volgende gegevens gebruikt kunnen worden:

Winkelier ID: 002020000000001
Sub ID: 1
Modus: Test
Hash sleutel: 002020000000001_KEY1

Mocht je hulp nodig hebben bij het configureren en activeren van OmniKassa in je WordPress webwinkel of tegen problemen aanlopen dan horen we dat graag.

Over Remco

Beter, mooier en handiger. Bij Remco in de buurt wordt vaak in de overtreffende trap gesproken. Niet omdat het moet maar gewoon omdat het kan. Bij Remco in de buurt moet alles beter, mooier en handiger. Niet voor hem maar voor u!

10 reacties

 1. Hoi Remco,

  werkt de plugin ook met SSL en wat voor type SSL-certificaat raad je voor deze plugin in combinatie met Woocommerce?

  Gr,
  Roderick

 2. Is deze plugin gratis te gebruiken voor een onbeperkt aantal betalingen of zijn daar licentie kosten aan verbonden.

  Vriendelijke groet,

  APR Webdesign

  • Het onderhouden en continu verbeteren van de Pronamic iDEAL plugin kost erg veel tijd. Om dit goed te blijven kunnen doen vragen we hier een kleine bijdrage voor. Op deze manier kunnen we goede support aanbieden en snel helpen bij problemen. Ook ben je er ook zo van verzekerd dat de Pronamic iDEAL plugin correct blijft werken, ook na grote updates van de WordPress webwinkel plugin die je gebruikt. Voor meer informatie zie ook: http://pronamic.nl/ideal-voor-woocommerce/

 3. Hallo,

  Dit lijkt precies de plugin, die ik nodig heb. Wanneer ik de bovenstaande testinstellingen gebruik en vervolgens een test bestelling doe, krijg ik bijvoorbeeld het volgende resultaat:

  Uw bestelling is onvtangen, maar de betaling is nog niet verwerkt.

  Uw producten zullen niet worden verzonden tot dat de betaling is ontvangen.
  Bestellings Num: 4
  Bestellings datum: Mei 30, 2012 9:22 pm
  Gefactureerd aan: (iDEAL)
  Transactie: 1338412948 (Geautoriseerde)

  Ik had eigenlijk verwacht dat ik de kassa echt zou kunnen testen, door een test i-deal betaling uit te voeren.
  Heb ik nog iets verkeerds ingesteld?

  Bedankt

  • Als ik het goed begrijp ben je na het plaatsen van de bestelling niet doorgestuurd naar de OmniKassa omgeving? Normaliter zou je na het plaatsen van de bestelling wel doorgestuurd moeten worden naar de OmniKassa omgeving. Het is mogelijk dat er nog iets verkeerd ingesteld staat. Wat dat exact is kan ik zo lastig inschatten, dus wellicht kun je ons wat aanvullende informatie mailen: info@pronamic.nl.

 4. beste remco,

  ik snap dat de plugin onderhouden erg veel tijd kost.

  is het misschien mogelijk om de plugin zonder licentie en dus ook zonder support te gebruiken?

  vriendelijke groet, APR Webdesign

  • Momenteel kunnen we de plugin nog niet op die manier aanbieden, maar we kunnen jullie wel developer (onbeperkt aantal websites) licentiesleutel aanbieden. Mocht je daar geïnteresseerd in zijn dan kun je altijd contact met ons opnemen.

 5. Arjan op zegt:

  Beste Remco,

  Ondersteunt deze plugin naast ideal ook de creditcard betalingen via de Rabobank Omnikassa?

  • Momenteel is de Pronamic iDEAL plugin voornamelijk gericht op iDEAL via OmniKassa. Misschien dat creditcard betalingen ook wel deels werken, maar dit hebben we nog niet uitgebreid getest.